Motorrijlessen

Haal je motorrijbewijs met Rijschool Uniek, de betrouwbare rijschool uit Leiden en omgeving, en geniet van de geweldige vrijheid die motorrijden je geeft. Wil jij al een tijdje je motorrijbewijs halen en ben je op zoek naar een kwalitatief hoogwaardige en betaalbare rijschool? Dan is Rijschool Uniek de juiste partner voor jou. Ervaar het motorrijden op een leuke en veilige manier, omdat jij door Rijschool Uniek overal van op de hoogte wordt gesteld.

Om je motorrijbewijs te halen moet je 3 examens doen: het theorie examen, voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD). Het examengedeelte voertuigbeheersing bestaat uit 14 oefeningen, waarvan je 7 oefeningen op het examen moet doen. Tijdens het examen verkeersdeelneming moet je in het verkeer laten zien dat je veilig en verantwoord kan rijden.

Motorrijbewijs (rijbewijs A1, A2, A)

U mag alleen motor rijlessen nemen als u in het bezit bent van een Theorie bewijs A1 of A of met een geldig Autorijbewijs . Sinds 19 januari 2013 zijn er 3 soorten motorrijbewijs: A1, A2 en A.
Voor meer informatie over de categorie A1, A2 of A kan je altijd met onze rijschool bellen.

Drie categorie├źn motorrijbewijzen: A1, A2 en A

Welke categorie motorrijbewijs (A1, A2 of A) u nodig heeft, hangt af van het motorvermogen, uw leeftijd en ervaring:

Categorie A1 is voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 17 jaar tot maximaal 20 jaar en u moet in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat voor een motor (theoriecertificaat A) of een rijbewijs voor een auto (rijbewijs B).
Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar of 2 jaar in bezit van het A1 rijbewijs. Maar met de nieuwe regeling vanaf 1 januari 2014 kunt u als u 20 jaar bent gelijk met A2 beginnen.
Als U in bezit bent van A1 en U bent 19 jaar maar moet nog 2 jaar wachten om zwaarder te rijden is er een manier om met je 20ste verjaardag toch zwaarder te gaan rijden. Met vragen over dit onderwerp kunt u ons altijd bellen of mailen.
Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar. U moet minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. De minimumleeftijd hiervoor is 24 jaar.

© Rijschool Uniek 2018 - Website & SEO door SAM Online Marketing & Webdesign - Sitemap - Algemene voorwaarden